Nuttige informatie

Omgaan met hoogsensitieve kinderen
De bibliotheek van Berlaar (evenals de ouderraad partner van het Huis van het Kind) organiseert op donderdag 17 januari 2019 om 19u30 een avond rond het omgaan met hoogsensitieve kinderen. Klik hier voor meer informatie.

Veilig online
Kinderen en jongeren vinden het internet fantastisch. Ze kunnen zich geen leven zonder internet voorstellen. Ze chatten, gamen en surfen dat het een lieve lust is. Ouders maken zich vaak (terecht) zorgen en zijn soms bang voor de risico's die het met zich meebrengt. Op de website Click safe van Childfocus vinden zowel kinderen, jongeren, ouders als professionelen heel wat tips, informatie en beeldfragmenten over veilig internet en het gebruik van multimedia. (Bron: VCOV)

Ontwikkelingsstoornissen: hier vind je hulp !
Hieronder vind je interessante websites en literatuur over de meest voorkomende ontwikkelingsstoornissen kan je hier vinden. Voor het adres van een hulpverlener in je buurt contacteer je best de zorgcoördinator of het CLB. Deze informatie werd voor u bij elkaar gezocht door Kristel. Zij heeft door haar werk veel ervaring met deze onderwerpen. Hartelijk bedankt, Kristel !

Komen en gaan in de school
Hieronder vindt u nog een keer de afspraken rond brengen en halen van kinderen. Mogen wij vragen dat iedereen zich hier aan houdt, aub, dan blijft de onvermijdbare drukte veilig voor onze kindjes ! Bedankt !
Op vraag van een ouder: hesjes voor onze allerkleinsten:
Voor gebruik tijdens schoolactiviteiten heeft onze school kleine hesjes voor de kleuters, maar misschien vindt u dat ook wel nuttig voor privégebruik: uw lieveling is dan goed zichtbaar en verdrinkt niet in een hesje van gewoon formaat. We hebben het even uitgezocht: kleine hesjes zijn te koop bij Bertels (fietsenwinkel), bij Decathlon en bij Ikea.Komen en gaan in de school
.
Ondergesneeuwde gevoelens
Enkele leden van de ouderraad gingen enkele jaren geleden naar een infoavond over gevoelens bij kinderen en “beter luisteren naar kinderen en jongeren”, georganiseerd door het VCOV. Klik op de link “verslag ondergesneeuwde gevoelens” voor een korte samenvatting hiervan.

AttachmentSize
Omgaan met hoogsensitieve kinderen.pdf218.21 KB
ontwikkelingsstoornissen.pdf90.87 KB
Komen en gaan in de school.pdf361.51 KB
verslag ondergesneeuwde gevoelens.pdf104.79 KB