Bibliotheek Berlaar organiseert lezing "Omgaan met hoogsensitieve kinderen"

De bibliotheek van Berlaar (evenals de ouderraad partner van het Huis van het Kind) organiseert op donderdag 17 januari 2019 om 19u30 een avond rond het omgaan met hoogsensitieve kinderen. 

Gastspreker: Suzanne Keyaerts (HSP Vlaanderen)

Een hoogsensitief kind is meer dan gemiddeld gevoelig voor prikkels en indrukken van de buitenwereld. Deze kinderen hebben een extra gevoelig centraal zenuwstelsel.
Elk ogenblik van de dag doen we indrukken op, staan we bloot aan allerlei prikkels, die we waarnemen met al onze zintuigen. Smaken, geuren, geluiden, bewegingen, kleuren, vormen, sferen, ... zijn allemaal prikkels die de meeste mensen op een min of meer bewuste manier verwerken. In combinatie met onze huidige snelle, prestatiegerichte maatschappij hebben hoogsensitieve kinderen meer dan gemiddeld tijd nodig om deze indrukken te verwerken. Om dit proces goed te laten verlopen hebben ze het nodig zich regelmatig terug te trekken of af te kunnen sluiten van nog meer indrukken. Dikwijls zijn zij zich daarvan niet bewust of krijgen zij daartoe de kans niet. Als gevolg daarvan raken zij over hun toeren, geïrriteerd en/of oververmoeid. Gedrags- en leerproblemen kunnen hieruit voortvloeien.

Hoe herken je een hoogsensitief kind? Wat zijn de kenmerken, hoe ga je ermee om? Er worden praktische tips gegeven en er is ruimschoots tijd voorzien om vragen te beantwoorden.

Waar en wanneer? Donderdag 17 januari 2019 om 19.30 uur in de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek, Dorpsstraat 84 te Berlaar.

Inschrijven kan via een e-mail naar bibliotheek@berlaar.be, telefonisch op het nummer 03 482 45 58 of in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

Klik hier voor meer informatie.

woe, 26/12/2018